Spijsvertering problemen behandelen met voet reflex therapie

Het is natuurlijk erg vervelend wanneer je last hebt van spijsverteringsproblemen. Door deze problemen zal je vaak niet normaal de dag door kunnen komen. Dit weerhoud je van het werk en van het doen van leuke activiteiten. Wat zijn spijsverteringsproblemen en hoe ontstaan ze? Tijd om daar achter te komen.

Wat zijn spijsverteringsproblemen?
Je spijsverteringsstelsel is een ingewikkeld deel van het lichaam. Het strekt zich uit van de mond tot het rectum. Het spijsverteringsstelsel helpt het lichaam bij het opnemen van essentiële voedingsstoffen en is verantwoordelijk voor het wegwerken van afvalstoffen. Spijsverteringsproblemen kunnen meer betekenen dan alleen ongewenste symptomen. Kleine problemen die onbehandeld blijven kunnen uitmonden tot ernstigere, chronische ziekten. Omdat er zoveel verschillende soorten spijsverteringsproblemen zijn, kun je ze ten onrechte afwijzen als ongevaarlijk. Het is belangrijk om veel voorkomende spijsverteringsproblemen te begrijpen – evenals de noodverschijnselen – zodat je weet wanneer je met een dokter moet praten.

Chronische verstopping
Chronische constipatie duidt op een probleem met het verwerken van afvalstoffen uit je voeding. Dit gebeurt meestal wanneer de dikke darm niet door de rest van het spijsverteringskanaal kan gaan of ontlasting kan verplaatsen. Je kunt buikpijn en een opgeblazen gevoel krijgen en ook minder stoelgang (die pijnlijker is dan normaal). Een van de meest voorkomende spijsverteringsproblemen in ons land is chronische constipatie. Het binnenkrijgen van genoeg vezels, water, en lichaamsbeweging zal waarschijnlijk helpen bij het verminderen van constipatie. Medicijnen kunnen ook verlichting bieden in ernstigere gevallen.

Voedselintolerantie
Voedselintolerantie treedt op wanneer jouw spijsverteringssysteem bepaalde voedingsmiddelen niet kan verdragen. Deze intolerantie heeft alleen invloed op je spijsvertering en dit zijn de symptomen:

  • hoofdpijn
  • diarree
  • maagzuur
  • prikkelbaarheid
  • last van gas
  • braken
  • krampen
  • opgeblazen gevoel

Voedselintolerantie wordt meestal gediagnosticeerd door het bijhouden en bekijken van een voedingsdagboek. Het registreren van wat je eet en wanneer kan je helpen om vast te stellen welke voedingsmiddelen jouw symptomen veroorzaken. Coeliakie, een auto-immuunziekte, is één type voedselintolerantie. Het veroorzaakt spijsverteringsproblemen als je gluten (een eiwit in tarwe, gerst en rogge) eet.

Behandelen van spijsverteringsproblemen
Mogelijk kun je problemen met de spijsvertering overwinnen met de behandeling en veranderingen in de levensstijl. Het identificeren van specifieke verteringsproblemen en het praten met een gastro-enteroloog is altijd een goed idee Vergeet niet dat je niet voortdurend te maken hebt met spijsverteringsproblemen. Een alternatief is om contact op te nemen met ons voor een voet reflex behandeling. Door bepaalde drukpunten te bekijken en door de tijd te nemen zijn wij in staat om de klachten te verminderen. Hier op de site vind je meer informatie over onze behandelingen. Heb je bepaalde vragen? Neem dan contact op voor meer informatie.