Schildklier behandelen met voetreflex therapie

Een klein deel van de mensen in ons land heeft problemen met zijn of haar schildklier. Deze problemen kunnen erg vervelend zijn, hierdoor is het van belang dat je zo snel mogelijk actie onderneemt. Hoe ontstaan problemen met de schildklier precies? En wat kun je doen om deze problemen tot een absoluut minimum te beperken? Dat zullen wij je hieronder allemaal laten zien!

Problemen met de schildklier
Door de hormonen die het produceer beïnvloedt de schildklier bijna alle stofwisselingsprocessen in je lichaam. Schildklieraandoeningen variëren van een onschadelijke klier, maar vergrote klier die geen behandeling nodig heeft tot levensbedreigende kanker. Wat vaak voorkomt is een abnormale productie van schildklierhormonen. Hoewel de effecten onaangenaam kunnen zijn. Is het toch mogelijk om de meeste schildklierproblemen aan te pakken, als ze zorgvuldig worden gediagnosticeerd en behandeld.

Wat zijn de oorzaken van schildklierproblemen?
Alle vormen van hyperthyreoïdie ontstaan door een overproductie van schildklierhormonen. Alleen ontstaan de aandoeningen op verschillende manieren:

  • De ziekte van Graves: overproductie van childklierhormoon.
  • Giftige adenomen: Verstoring van het chemische evenwicht van je lichaam door de ontwikkeling van nodules in de schildklier. Waardoor schildklierhormonen zich beginnen af te scheiden.
  • Subacute schildklierontsteking: Ontsteking van de schildklier waardoor de klier overtollige hormonen “lekt”, wat resulteert in tijdelijke hyperthyreoïdie die over het algemeen enkele weken duurt, maar maanden kan aanhouden.
  • Hypofysestoringen of kankergezwellen in de schildklier: Hoewel het zeldzaam is, kan hyperthyreoïdie ook ontstaan door deze oorzaken.

Wat is Hypothyreoïdie?
Hypothyreoïdie komt door een onderproductie van schildklierhormonen. Doordat de energieproductie van je lichaam bepaalde hoeveelheden schildklierhormonen nodig heeft, leidt een daling van de hormoonproductie tot lagere energieniveaus. Oorzaken van hypothyreoïdie zijn onder andere:

  • Hashimoto’s schildklierontsteking: Bij deze auto-immuunziekte valt het lichaam het schildklierweefsel aan. Het weefsel sterft uiteindelijk af en stopt met de productie van hormonen.
  • Verwijdering van de schildklier: De schildklier kan chirurgisch verwijderd of chemisch vernietigd zijn.
  • Blootstelling aan te grote hoeveelheden jodide: Koude en sinus medicijnen, het hartmedicijn amiodaron, of bepaalde contrastkleurstoffen gegeven vóór sommige röntgenfoto’s kunnen je blootstellen aan te veel jodium. Je loopt mogelijk een groter risico op het ontwikkelen van hypothyreoïdie als je in het verleden problemen met de schildklier hebt gehad.

Behandelen van schildklier problemen
Wanneer je de ergste oorzaken hebt uitgesloten is het verstandig om eens een afspraak te maken bij ons voor een voet reflex behandeling. Door bepaalde drukpunten in het lichaam aan te spreken zijn wij in staat om bepaalde schildklierproblemen te verhelpen. Onze specialisten zullen proberen om de problemen tot een absoluut minimum te beperken. benieuwd wat je kunt verwachten van deze behandeling? Maak dan vandaag nog een afspraak of bel voor meer informatie met een van onze specialisten.