Migraine behandelen met voetreflex therapie

Er zijn heel wat mensen die last hebben van migraine. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend, de kans is groot dat je er dan ook zo snel mogelijk vanaf wilt. Bij mij ben je aan het juiste adres voor voetreflex therapie.

Wat is een migraine?
Migraine is een terugkerend type hoofdpijn. De migraines veroorzaken gematigde tot ernstige pijn die kloppend of pulserend aanvoelt. De pijn zit vaak aan één kant van het hoofd. Je kunt ook andere symptomen hebben, zoals misselijkheid en een zwak gevoel. Je kunt ook gevoelig zijn voor licht en geluid. De meeste mensen die last hebben van migraines krijgen op bepaalde momenten last van periodieke aanvallen, al kan het ook zijn dat je het echt maar heel sporadisch krijgt.

Wat veroorzaakt migraine?
Er zijn een aantal factoren die een migraine kunnen veroorzaken. Deze factoren variëren van persoon tot persoon, en ze omvatten:

  • Stress
  • Angst
  • Hormonale veranderingen bij vrouwen
  • Heldere of knipperende lichten
  • Luide geluiden
  • Sterke geuren

Sommige mensen hebben ontdekt dat bepaalde voedingsmiddelen of ingrediënten hoofdpijn kunnen veroorzaken, vooral wanneer ze worden gecombineerd met andere triggers. Dit zijn met name alcohol en tabak, al kan zelfs chocolade voor sommige mensen zorgen voor migraines.

Wat zijn de symptomen van migraine?
Er zijn vier verschillende fasen van migraine. Je doorloopt niet altijd iedere fase als je een migraine aanval krijgt, dit hangt echt af van persoon tot persoon:

Prodome – Deze fase begint tot 24 uur voordat je de migraine krijgt. Je hebt vroege tekenen en symptomen, zoals honger, onverklaarbare stemmingswisselingen, oncontroleerbaar geeuwen, vocht vasthouden en meer urineren.

Aura –Als je deze fase hebt, zie je misschien knipperende of felle lichten of zigzaglijnen. Je kunt spierzwakte hebben of het gevoel hebben dat je wordt aangeraakt. Een aura kan net voor of tijdens een migraine gebeuren.

Hoofdpijn – Een migraine begint meestal geleidelijk aan en wordt dan heviger. Het veroorzaakt meestal kloppende of pulserende pijn, die vaak aan één kant van je hoofd zit. Maar soms kan je een migraine hebben zonder hoofdpijn.

Postdroom (na de hoofdpijn) – Je kan je uitgeput, zwak en verward voelen na een migraine. Dit kan tot een dag duren.

Om van je migraine af te komen is het van belangrijk om te kijken naar de onderliggende oorzaak. Als de oorzaken geestelijk zijn dan is het mogelijk zijn om door middel van een voet reflex therapie behandeling van je klachten af te komen. Het blijkt dat voet reflex therapie een uitstekende rol kan spelen bij het verminderen van de symptomen die men krijgt bij het opspelen van de migraine.