Chronische klachten behandelen met voetreflex therapie

We zien dat er aardig wat mensen zijn die last hebben van chronische klachten. Een groot gedeelte van deze mensen denkt dat hier niets aan gedaan kan worden. Dit is echter niet helemaal het geval, het is namelijk zo dat er verschillende dingen zijn die je kunt doen of ondernemen om de klachten tot een minimum te beperken.

Wat zijn chronische klachten?
Chronische klachten worden in grote lijnen gedefinieerd als aandoeningen die een jaar of langer duren en die voortdurende medische aandacht vereisen of die de activiteiten van het dagelijks leven of beide beperken. Chronische ziekten zoals hartziekten, kanker en diabetes zijn de belangrijkste oorzaken van overlijden en invaliditeit in ons land. Veel chronische ziekten of aandoeningen worden veroorzaakt door een bepaalde vorm van risicogedrag:

  • Tabaksgebruik en blootstelling aan passief roken
  • Slechte voeding, met inbegrip van diëten laag in fruit en groenten en hoog in natrium en verzadigde vetten
  • Gebrek aan lichaamsbeweging
  • Overmatig alcoholgebruik

Hoe van chronische klachten afkomen?
Je zou denken dat er voor chronische klachten voor iedere klacht een andere aanpak vereist is. Dit is echter niet helemaal het geval. We zien namelijk dat een groot deel van de chronische klachten voorkomt uit dezelfde soort oorzaken. We hebben hieronder enkele handige tips die je kunt volgen om de chronische problemen te verminderen:

  • Stoppen met roken (of er nooit mee beginnen) verlaagt het risico op ernstige gezondheidsproblemen, zoals hartziekten, kanker, diabetes type 2, en longziekten, evenals een voortijdige dood, zelfs bij langdurige rokers.
  • Gezond eten helpt tegen hartaandoeningen, type 2 diabetes en andere chronische ziekten te voorkomen, uit te stellen en te beheersen. Een evenwichtig dieet van fruit, groenten, volle granen, mager vlees en vetarme zuivelproducten is belangrijk op elke leeftijd. Als u overgewicht heeft, kan het verliezen van zelfs 5% tot 7% van uw lichaamsgewicht helpen om type 2 diabetes te voorkomen of uit te stellen.
  • Regelmatige lichaamsbeweging kan u helpen om chronische ziekten te voorkomen, uit te stellen of te beheersen. Streef naar matige lichaamsbeweging (zoals stevig wandelen of tuinieren) gedurende minstens 150 minuten per week.
  • Stoppen met drinken kan bepaalde problemen verhelpen. Overmatig alcoholgebruik, inclusief drinken door minderjarigen en binge drinking (5 of meer drankjes bij een gelegenheid voor mannen of 4 of meer drankjes bij een gelegenheid voor vrouwen), kan leiden tot een verhoogd risico op gezondheidsproblemen zoals leveraandoeningen en kanker.
  • Voet reflex therapie blijkt voor veel mensen een manier te zijn om de chronische problemen onder handen te nemen. Bij onze specialisten ben je op het juiste adres voor het volgen van deze behandelingen. Meer informatie kan je hier op de site vinden, al staat het je natuurlijk ook altijd vrij om even te bellen.